Veiligheidsglas

Heeft u grote glaspartijen op risicovolle plaatsen, bijvoorbeeld direct aan de straatkant? Dan adviseren wij u veiligheidsglas. Veiligheidsglas beschermt u tegen vandalisme, inbraak, brand en ongelukken.

Sterk Glas levert en plaatst diverse soorten veiligheidsglas. Laat u adviseren door een van onze specialisten wat in uw situatie de beste optie is.
Er zijn verschillende soorten veiligheidsglas:

Brandwerend glas

Brandwerend glas is veiligheidsglas met een brandvertragende werking. Brandwerend glas is in verschillende soorten verkrijgbaar die ieder hun eigen brand vertragingstijd hebben. Sterk Glas BV heeft een compleet assortiment brandwerend glas dat een unieke combinatie van TRANSPARANTIE en BRANDBEVEILIGING biedt. Ons complete assortiment is getest en goedgekeurd volgens Europese en nationale normen voor alle mogelijke bouwtoepassingen, profieltypen, weerstandsklassen en tijdsspannen. Sterk Glas BV is leverancier van vele bekende merken brandwerend glas,waaronder; Pyrobel, Pyrobelit, Pyrostar, Pyroswiss, Contraflam, Pyrodur, Vetroflam, Pyran, Pyroguard. Er zijn diverse soorten brandwerendglas te krijgen, ieder met een eigen vertragingsfactor.

Voor meer informatie specifiek aan brandwerendglas, bezoek onze website brandwerendglasnederland.nl en vraag onze specialisten om een vrijblijvend adviesgesprek.

Brandwerendglas Nederland

 

Inbraakvertragend veiligheidsglas – gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee glasbladen met daartussen een doorzichtige, zeer sterke folie (pvb folies). Hoe meer folie tussenlagen, hoe ondoordringbaarder de beglazing, dit kan zelfs kogelwerend zijn. Als gelaagd glas breekt blijven de scherven aan de sterke folie kleven. Daarom is dit glas geschikt voor winkelruiten, balustrades, inpandig glas, daken en deuren. Ook is gelaagd glas te combineren met isolatieglas.
Gelaagd glas oogt als gewoon glas. Maar u kunt kiezen voor speciale variaties, diverse kleuren en matte folies. Op basis van de toepassing worden de dikte en de uitvoering bepaald. Een verschillend aantal glasplaten of combinaties met verschillende diktes en folies leveren speciaal gelaagd glas dat geschikt is voor diverse doeleinden.
Diktes gelaagd glas: vanaf 6 mm. Maximale afmetingen: 6000 x 3210 mm. Vraag onze specialisten naar de verschillende types veiligheidsglas en gelaagd glas.

Gehard glas

Gehard glas is door een hitte behandeling (thermische behandeling) sterker tot 5 maal sterker gemaakt. Het is geschikt voor glazen deuren, glazen wanden en tafelbladen. Gehard glas is 5 maal sterker dan gewoon glas. Het is veilig toe te passen in deuren, balustrades, puien en als tafelbladen. Het breekt niet snel en wanneer het toch sneuvelt zijn de scherven veel kleiner en nauwelijks scherp. Dat komt door de thermische behandeling.
Door deze handeling kan het glas niet meer worden nabewerkt. Hardglas is in elke kleur te lakken. Ook zandstralen en printen is mogelijk. In onze showroom kunnen wij u aan de hand van de voorbeelden helder uitleggen welke toepassingen en behandelingen er zijn.